Placenta eten en borstvoeding, ervaring van een moeder

Placenta (68 van 114)kleinAl eerder schreef ik een artikeltje over de invloed van het eten van je placenta op borstvoeding. Een beetje wetenschappelijk maar. Veel onderzoek is er helaas niet.

Wat ik nu ga schrijven is ook verre van wetenschappelijk, maar wél een mooie ervaring van een moeder die ik met jullie mag delen!

Het is een letterlijke weergave van what’s app-berichten die de moeder naar mij stuurde. Doe er je voordeel mee! Belangrijk: Deze moeder heeft na de geboorte van haar eerste 2 kinderen problemen gehad met de melkproductie

Ik ben echt zo slap dat ik haast niet op mn benen kan staan of iets vasthouden, dus ik sta te popelen om te beginnen, maar wacht even morgenochtend het lactatiekundig consult van T af, melkproductie doet denk ik weer niet wat die moet doen, en heb liever dat zij dat ook ziet vóór de capsules de schuld ervan krijgen haha!

De borstvoeding lijkt voor nu net aan goed te gaan [zonder capsules], dus ik wacht toch even af wat dat gaat doen. Als het voldoende is durf ik daar even niks aan te gaan rommelen, en begin ik als ze 2 weken is, en als het toch te weinig is, begin ik dan direct.. Ik laat je iig weten wat het effect is!

Ik wist niet zo goed hoe hard je op de hoogte wil blijven, maar ik heb ze 2 dagen geslikt. Merkte met melkproductie geen verandering, maar zat precies die 2 dagen echt niet goed in mn vel. Wil het halverwege deze week weer gaan slikken, even een 2e kans geven, want de eerste periode is natuurlijk sowieso en achtbaan van hormonen en 2 dagen kort voor definitieve conclusies. Lijkt mij…

Twee weken post partum…

Ik slik ze nu een aantal dagen. Merk eigenlijk niet echt verschil met de melkproductie, niet positief en niet negatief dus. En verder denk ik dat er een overdosis oxytocine in mijn placenta zat, want ik zit me de hele dag maar belachelijk gelukkig te voelen en qua energie merk ik ook echt verschil, heel fijn en ik snap ook waarom er gewaarschuwd wordt om je lichaam genoeg rust te geven, is wel nodig om er op te letten.

Weer een maand later …

Ik wil graag nog even terugkomen op het effect van de placentacapsules. Ik heb een paar weken geleden gezegd dat het niet echt invloed had op de melkproductie, maar het heeft toch echt wel effect, en wel positief. Als ik ze vergeet merk ik dat het gewoon echt minder is, net zo weinig als bij de andere 2, en dat is zo weinig dat ze veel voedingen gewoon bijna niks eruit krijgt, en met de capsules schiet het veel beter toe en maak ik duidelijk meer melk aan en heeft ze minder donormelk nodig. Zo cool! echt heel, heel fijn! Ik zei al weleens tegen K dat ik nu meer melk heb dan bij de andere 2, maar dat blijkt dus alleen te gelden als ik de capsules neem. Ben er heel blij mee dus!

Weer 3 weken later…

Mijn capsules beginnen een beetje op te raken, echt shit dat zoiets gewoon nergens te koop is. Deze week weer gemerkt hoe enorm het werkt.

borstvoeding