Voorwaarden

Niet de leukste pagina van deze site, maar wel nodig, de voorwaarden voor het verwerken van jouw placenta. Let op! Wanneer ik jouw aanbetaling heb ontvangen, dan ga ik er van uit dat je akkoord bent met onderstaande voorwaarden (welke worden bijgesloten bij de factuur).

Bewerken placenta

Het bewerken van de placenta na de geboorte gebeurt middels: schoonspoelen, eventueel stomen, drogen, verpoederen, in eetbare capsules plaatsen (capsuleren). Een stukje placenta in drinkbare alcohol plaatsen, zeven, in een druppelfles plaatsen (tinctuur). Beiden om in te laten nemen door de moeder. Dit gebeurt met inachtneming van de Hygiënecode HACCP om met voedsel om te gaan. De placenta capsules worden bereid voor jouw (eigenaar van de placenta) consumptie alleen. Ze zijn niet bedoeld om een medische aandoening om te keren of zwangerschapskwalen te verhelpen, noch om post partum depressies te genezen, melkproductie te garanderen of een medische interventie te vervangen.

bloedcursus certificaat haccp certificaat

Het doel van het consumeren van placenta is het gebruik maken van de nuttige hormonen, eiwitten en andere voedingsstoffen na de bevalling. Met als doel de balans in haar lijf te herstellen en de periode tussen de zwangerschap en de eerste periode na de bevalling vloeiender te laten verlopen.

Beperkingen en disclaimer

Ik (Chantal Homburg) ben geen gecertificeerd medisch professional. Ik ben niet in staat diagnoses te stellen, noch om medicatie voor te schrijven voor welke gezondheidsaandoening dan ook.

Mijn diensten en honorarium zijn voor het bewerken en bereiden van jouw placenta, niet om de capsules te verkopen.

Ik kan je geen specifieke voordelen of werking beloven. De werking en voordelen verschillen van persoon tot persoon. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid te beslissen of het laten bewerken en consumeren van je placenta jou voordelen zal opleveren.

Verantwoordelijkheid cliënt

Het is jouw verantwoordelijkheid om mij binnen 8 uur na de geboorte op de hoogte te (laten) stellen, zodat we afspraken kunnen maken voor het leveren van de placenta.

Het is jouw verantwoordelijkheid om met je zorgverlener (verloskundige of gynaecoloog) te regelen dat je placenta wordt bewaard en in de koeling geplaatst, totdat de placenta afgeleverd kan worden. Het weggooien van de placenta door de zorgverlener is géén reden tot restitutie van de aanbetaling. Tip: wees hier alert op bij een (geplande) keizersnede.

Ik (Chantal Homburg) mag niet bepalen of de placenta geschikt is voor consumptie. Overleg dit met je zorgverlener.

Het is jouw verantwoordelijkheid mij op de hoogte te stellen van bloedziektes of andere gezondheidsklachten (denk aan HIV, hepatitis et cetera) die mij of anderen in gevaar kunnen brengen, wanneer we in contact komen met de lichaamsvloeistoffen. Ik kan er in deze gevallen voor kiezen de placenta niet te bewerken.

Of je nu thuis of in het ziekenhuis bevalt. Zorg ervoor dat de placenta koel bewaard wordt. De placenta kan maximaal vier (4) uur op kamertemperatuur bewaard worden na de geboorte. Daarna (maar zo snel als mogelijk) moet de placenta in de koelkast of op ijs bewaard worden (met een maximale temperatuur van 7 graden C°). Ik capsuleer geen placenta na een volledige lotusgeboorte. Wanneer de het bewerken van de placenta niet binnen 48 uur (en uiterlijk 72 uur) niet kan beginnen, dan moet de placenta ingevroren worden. Het liefst de placenta binnen vier (4) weken bewerken na invriezen, maar het kan tot zes (6) maanden na invriezen. Tijdens het vervoer verpak je je placenta goed en gebruik je koelelementen.

Let op: er zijn omstandigheden waarin je placenta niet gecapsuleerd kan worden. Wanneer er ernstige afwijkingen aan de placenta zijn waardoor je zorgverlener het noodzakelijk vindt om de placenta te laten onderzoeken. Zodra de placenta naar de afdeling pathologie is geweest kan ik hem niet meer capsuleren tenzij met uitdrukkelijke goedkeuring van de zorgverlener. Andere aandoeningen (zoals bijvoorbeeld een infectie tijdens de geboorte) kunnen reden zijn de placenta niet te consumeren. Als je twijfelt overleg je met je zorgverlener. Laat het me weten als je twijfels hebt of er gecapsuleerd kan worden.

Verantwoordelijkheid placenta specialist

Het is mijn verantwoordelijkheid jouw gegevens vertrouwelijk te behandelen, jouw placenta te bewerken en dat binnen 72 uur gereed te hebben (met uitzondering van tinctuur, dat duurt zes weken) en te zorgen voor hoge standaarden met betrekking tot hygiëne, veiligheid en een professionele bereiding van jouw placenta. Wanneer ik door omstandigheden niet in staat ben te capsuleren dan zorg ik voor een back-up die werkt volgens de zelfde standaarden.

Honorarium

De tarieven die ik hanteer zijn inclusief bewerken, verpakking voor je capsules of tinctuur, richtlijnen om het in te nemen, een navelstrengherinnering. Ik reserveer een plek voor je nadat je een aanbetaling van € 45,00 hebt gedaan (deze wordt niet gerestitueerd). De rest van de factuur kan per bankoverschrijving worden voldaan vóórdat de placentaproducten worden afgehaald/verstuurd door mij.

Terugbetaling

Terugbetaling van je aanbetaling gebeurt uitsluitend in uitzonderlijke gevallen (zoals doodgeboorte). Neem contact met me op om jouw geval te bespreken.

LEES HIER DE INFORMATIE OVER AANSPRAKELIJKHEID