Wat zit er in?

Er is geen wetenschappelijk onderzoek gedaan wat aantoont dat het consumeren van je placenta effect heeft. Wel is bekend wat er aan stoffen in een rauwe placenta zit (dus: neem je een smoothie, dan krijg je dit allemaal binnen). Je snapt na het lezen dat deze stoffen er vlak na je bevalling voor kunnen zorgen dat je sneller op de been bent.

Oxytocine

oxiOok wel het knuffel- of gelukshormoon genoemd <3. Dit hormoon zorgt voor hechting en binding. Daarnaast zorgt het voor ontspanning, verlaagt het pijngevoel, verlaagt het stress, maakt het je weerbaarder tegen verslavingen en geeft het sneller een gevoel van verzadiging bij eten.

Prolactine

Dit hormoon zorgt voor de aanmaak van moedermelk. Daarnaast heeft het een ovulatieremmende werking.

gonaGonadotropine

Dit is de voorloper van oestrogeen, progesteron en testosteron. Het hormoon uit de hypofyse dat de functie van de eierstokken reguleert (eicelrijping en eisprong).

Prostaglandine

Deze hormoonachtige stoffen zorgen er onder andere voor dat lokaal in het lichaam voor dat ontstekingen worden bestreden.

Hemoglobine

Hemoglobine (Hb) is er onder andere verantwoordelijk voor dat je zuurstof en koolstofdioxide via je bloed wordt vervoerd. Bij (ruim) bloedverlies na de geboorte kan je door het consumeren van je placenta je Hb sneller op peil krijgen.

Schildklier stimulerend hormoon

Dit hormoon geeft je energieniveau een opkikker en helpt je herstellen van stressvolle gebeurtenissen.

cortCortison

Cortison maakt energie vrij en gaat de strijd aan met stress.

Interferon

Dit zijn natuurlijke eiwitten die in ons immuunsysteem zitten. Ze worden afgescheiden zodra het lichaam in contact komt met virussen, bacteriën of schimmels. Ze worden ook ingezet tegen virussen.

Urokinase

Deze lichaamseigen enzym zorgt voor het oplossen van stolsels en het stoppen van bloedingen.

Gammaglobuline

Gammaglobuline is de verzamelnaam voor de eiwitten die functioneren als antistoffen tegen bacteriën en virussen.